"Спаси София" с идея: Закриване на Централна градска мобилност и удвояване на бус лентите

"Спаси София" с идея: Закриване на Централна градска мобилност и удвояване на бус лентите
A A+ A++ A

Гражданската платформа "Спаси София" отново нападна кметицата Йорданка Фандъкова. Този път лидираната от младия общински съветник Борис Бонев организация предложи идеи как градския транспорт да се превърне в качествена и печеливша структура. Ето ги и тях:

🛑Градският транспорт щял да спре, освен ако държавата, от парите на всички ни, не подари 220 млн. лв. на некадърното управление на Йорданка Фандъкова, Георгиев и ГЕРБ в София! И докато те заплашват и не си мърдат пръста, ние подготвихме пакет реформи, с които да спрем изтичането на милиони от градския транспорт:

🐞Закриване на ЦГМ. Всички дублиращи се структури и десетки директорски позиции се съкращават и сливат в единна, по-малка структура. Така ще намалим разходите, ще оптимизираме процесите и ще прекратим размитата отговорност.

🚔Автоматизиране на контрола в София, който да замени армията от аналогови контрольори. Целият контрол минава в единен орган, който не подминава нито едно нарушение, а в градския транспорт се въвеждат нови правила, така че да не се игнорират гратисчиите, независимо по коя линия.

- Гъвкава, справедлива и електронна билетна система, за да може прекачванията да са безплатни, а годишните карти - евтини и достъпни. Осигурявайки изгоден за всички транспорт, ще осигурим повече пътници и приходи.

🚦Абсолютен приоритет за градския транспорт, за да пътуваме по-бързо. Предлагаме удвояване и свързване на БУС лентите и обособените трамвайни трасета и приоритет на градския в кръстовищата. Евтино решение, с което ще пътуваме бързо, ще чакаме по-малко и ще създадем истинска алтернатива.

❤️Градският транспорт може да бъде удобен и харесван! Ускоряването му, синхронизирането на разписанията, оптимизация на линиите, довеждащият транспорт и новата билетна система са само част от стъпките.

✅Не сме съгласни стотици милиони да се изливат в нереформирана структура без никакъв план за реформи. Всичко гореизборено може да се случи бързо и чувствително да промени начина, по който се придвижваме. Подобренията са възможни и ние сме решени да ги направим!

#Спаси София #Борис Бонев #ЦГМ #градски транспорт #бус ленти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »