Звезди на сатаната или руски петолъчки? Пентаграми на небето ни в няколко града едновременно

Звезди на сатаната или руски петолъчки? Пентаграми на небето ни в няколко града едновременно
A A+ A++ A

Звезди на Сатаната се появиха в небето над страната ни, алармираха разтревожени потребители в социалните мрежи.

Дяволските знаци са забелязани на няколко места из България през последните дни, а свидетели на въздушните символи са в тревога откъде са дошли те и какво е предназначението им. Пентаграми се появиха в небето над София, Плевен, Самоков и на други места в един и същи ден и предизвикаха недоумение у мнозина.

Основната версия е, че пентаграмите са резултат от следи, оставени от преминаващи самолети. Странното в случая е, че ако това са самолетни следи, те са се пресекли твърде точно, и то на няколко места, за да образуват пентаграм (символ, представляващ петолъчна звезда, начертана с пет прави линии. Името произлиза от гръцки и означава приблизително "петлинеен" или "пет линии").

 Други видяха в знака руска петолъчка и дори пропаганда. Точно звездата с пет лъча, или така наречената петолъчка, бе един от символите на Русия по време на соца и още е силно тачена в Москва.

"Пентаграмът е знакът на Сатаната и появата му в нашето небе е провокация към българската държава и религията ни! Православието е крепител на християнския свят и по този начин ни атакуват. Има място за тревога, защото това е дяволски знак и някой иска да откъсне територия от духовния ни свят", представи своя версия по темата пред "България Днес" отец Георги Гелеменов, който минава за единствения български екзорсист.

За следите в небето има няколко версии

Гелеменов е силно разочарован, че Българската православна църква мълчи за небесните символи, като според него духовенството трябва да вземе светкавично отношение по темата.

"Българският патриарх Неофит, който преди много години ме ръкоположи, трябва да излезе с официален призив народът ни да не се поддава на внушенията от небето. Трябва да се борим срещу тях и да сложим край на духовната инвазия срещу православието", каза още отчето.

Пред вестника Гелеменов сподели, че през следващите дни по-често ще обръща поглед към небето, за да проверява дали дяволските знаци продължават да надвисват опасно над хората.

Освен предположенията за свръхестветвена сила или следи от самолети има версия и че появилите се пентаграми са се получили от облаци. Тази версия обаче е твърде малко вероятна, тъй като следите са прекалено прави и на прекалено много места, за да става дума случайно позициониране на облаци.

Мнозина любители на конспиративните теории се притесняват, че това са отрови, които се изсипват от самолети над хората и ги тровят. Някои вярват, че целта е да се влияе на времето, други пък са на мнение, че по този начин се разпръскват химикали, предизвикващи различни болести или безплодие, а трети са убедени, че въпросните вещества са средство за мозъчен контрол.

Последователите на теорията изтъкват като доказателства в нейна подкрепа, че някои самолети оставят следи, а други - не, както и че подобни ивици могат да бъдат забелязани дори и когато в небето няма нито един облак.

Учените са напълно единодушни, че т.нар. кемтрейлс е абсолютна измислица. Те обясняват, че следите, които самолетите оставят, често представляват заледени облаци.

Плаши църквата от хилядолетия

Опасения, че енергията на пентаграма може да се използва и за черна магия, е имало още преди хилядолетия. Панически страх обхванал например църквата, когато се появили първите поклонници на "дяволския култ" и заплашвали, че чрез обръщането на този магически символ наопаки с главата надолу, биха могли да бъдат освободени тъмни дяволски сили.

Обратният пентаграм според бащата на модерния окултизъм Елифас Леви се смята за зло. Леви твърди, че обърнатият пентаграм символизира козел, а изправените нагоре лъчи са рогата му.

Всъщност първоначално пентаграмът е символизирал женското начало. По-късно това се променя и символът е включен като част от кампанията на Ватикана за унищожение на езическите религии и похристиянчването. Църквата се борила с езичеството, като обявявала техните богове и богини, също и техните свещени символи, за зло. В тази битка тризъбецът на Посейдон става вила на дявола, островърхата шапка на мъдреца магьосническа и вещерска, а пентаграмът - знак на Дявола.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »