Фандъкова иска по-високи мерки за сигурността в метрото

Фандъкова иска по-високи мерки за сигурността в метрото
Кметът на София Йорданка Фандъкова. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Ако има възможност за допълнителни мерки за сигурност в метрото, те трябва да се вземат, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по повод инцидента в столичното метро, заявършил със самоубийството на мъж.

В четвъртък следобед мъж скочи пред метровлак на станцията „Ломско шосе" и почина на място. Полицията обаче не можа да установи как човекът се е оказал в тунела, тъй като на всяка метростанция има ограждения и видеонаблюдение.

Фанадъкова посочи, че случилото се е изключително голяма трагедия, но за съжаление при такива инциденти не може да се реагира толкова бързо, че те да бъдат предотвратени, информира БТА.

По думите й полицията в момента работи по случая и трябва да се изчакат резултатите от проверката, за да се каже каква точно е била причината за инцидента.

Фандъкова е възложила на Центъра за градска мобилност и директора на „Метрополитен" да подобрят координацията помежду си, за да може при такива инциденти да се осигури алтернативен транспорт за хората.

След случилото се метрото е участъка „Обеля" - „Ломско шосе" остана отцепено за няколко часа,.

Междувременно в петък столичният кмет успя инспектира и изграждането на първия етап на приют за безстопанствени кучета край село Горни Богров.

#Йорданка Фандъкова #кмет на София #метро #самоубийство #инцидент #сигурнност #мерки #„Обеля“ #Центъра за градска мобилност #„Метрополитен" #проверка #приют #кучета #Горни Богров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"