Историк: Червената армия ни окупира, а не ни освобождава! Нищо, че в учебниците пише друго

Историк: Червената армия ни окупира, а не ни освобождава! Нищо, че в учебниците пише друго
A A+ A++ A

Второто освобождение е една от на-големите фалшификации. Ние не сме освободени, а окупирани от Червената армия до 1947. Но в учебниците за Съветската армия, че е окупатор, нямаше и една дума. Това заяви проф. Евелина Келбечева, автор на на документалния филм "Второто освобождение".

Политическият терор не е показан. България преживява най-големия терор , когато ставаме част от Съветския блок. България е управлявана като провинция на СССР, каза още тя пред bTV.

"През България минават сумарно 600 хил. военнослужещи от Червената армия, а самото нападение над България и окупацията ѝ започва с войска, която е близо четвърт милион, с целия черноморски флот и с над 1000 самолета. Може да си представите каква военна сила е това, която нахлува в България, след като ние сме във война с всички Велики сили. Финансово това ни струва 133 мрд. Близо три четвърти от БВП отива за Червената армия, въпреки че даваме 33 000 жертви във войната, не не ни е признат статут на воюваща страна. Такъв е даден на Италия.“, каза още проф. Келбечева.

"Русофилството има емоционална нагласа, което няма нищо общо с историческите реалности", посочи историкът.

#Евелина Келбечева #червената армия #СССР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници