Депутатът от ПП Рена Стефанова се отказва от депутатския си имунитет

Депутатът от ПП Рена Стефанова се отказва от депутатския си имунитет
A A+ A++ A

Депутатът Рена Стефанова от "Продължаваме промяната" обяви, че ще се откаже от имунитета си на народен представител, след като той беше поискан от главния прокурор заради разследване на пътен инцидент с нейно участие. 

"Напълно  излишно е  да  занимавам колегите си в Народното събрание с моя имунитет  и още утре  ще направя необходимото ,той на бъде свален, защото  считам, че така е редно", съобщи тя чрез профила си във фейсбук.

В поста си Стефанова разказва по-подробно за инцидента, при който е пострадала жена.

"В началото на месец декември при потегляне на ляв завой, движейки се след голям джип, в последния момент забелязах пешеходка, която продължаваше пресичането си. Направих всичко възможно да спра, но за съжаления я закачих с бронята на автомобила си , което доведе до падането й на пътното платно. Веднага отидох при нея и независимо от твърденията й ,че  няма оплаквания, настоях да бъде прегледана от лекар и я откарах лично до най-близкото болнично заведение. Междувременно уведомих  полицията за инцидента  и двете с пострадалата дадохме обяснения".

При прегледа, за съжаление се установи, че е налице спукване на кост, което ще доведе до затрудняване на движенията на пострадалата повече от 30 дни. Такова увреждане според Наказателния кодекс се квалифицира като средна телесна повреда и предполага образуване на  досъдебно производство, каквото беше образувано. Оказах пълно съдействие на полицията и разследващите, като очаквах развитието на производството до неговия естествен завършек, какъвто и да е той, пише Рена Стефанова. 

 

#ПП ПП #депутатски имунитет #отказва

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"