Министър Караджов: Изграждаме изцяло нов път Пловдив-Смолян до 3-4 години

Министър Караджов: Изграждаме изцяло нов път Пловдив-Смолян до 3-4 години
A A+ A++ A

Изцяло нов скоростен път между Пловдив и Смолян ще бъде изграден в рамките на 3-4 години. Това заяви в Пловдив регионалният министър и вицепремиер Гроздан Караджов. По думите му сегашното трасе отдавна е изчерпало своята пътна пропускливост и няма възможност за разширяване. Целта е до края на мандата на настоящия кабинет пътят да е пуснат в експлоатация.

Министър Караджов съобщи, че на работна среща снощи е възложил на АПИ да проучи въпроса за изцяло нов път Пловдив-Смолят, тъй като в тази дестинация трафикът ще расте многократно и заради граничните пунктове към Гърция.

Иначе, днес министър Караджов бе под тепетата, защото пред областната управа там се проведе протест на строителния бранш. Той бе организиран от шефа на фирма ПИМК - Илиян Филипов. маститият бизнесмен, който е и в транспортния сектор, влезе на среща с Караджов и областния управител, след което страните се оказа, че са уточнили разногласията си.

Протестът на пл. „Никола Мушанов“ в Пловдив бе срещу върнатите 12 решения на Общински съвет за изменения на ПУП-ове. От бранша заявиха, че това спира развитието на града и им връзва ръцете да работят.

#Пловдив #Смолян #нов път #Гроздан Караджов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »