Пореден богаташ, свързан с Лукойл или Газпром, издъхна при много странни обстоятелства

Пореден богаташ, свързан с Лукойл или Газпром, издъхна при много странни обстоятелства
A A+ A++ A

Доскорошният топмениджър на петролната компания „Лукойл“ Александър Суботин е починал в Митищи, Московска област, след сеанс с местни шамани.

Суботин, който е бил член на борда на „Търговска къща „Лукойл“ ООД, е починал след сеанс срещу махмурлук с шамана Магуа и съпругата му. Те приемали клиенти в частния си дом и предлагали лечение с отровни жаби, пише actualno.com, позовавайки се на Telegram канала Mash.

Култовият служител и съпругата му от дълго време практикували знахарски услуги в частния си дом. По-специално те лекували различни заболявания с помощта на екзотични животни. Предлагали например лечение с отровна жаба. Правели разрез на кожата на пациента, капвали там отрова от жаба, след което човекът започвал да повръща и... настъпвало облекчение.

Не минавало и без окултен компонент - в къщата се призовавали духове, принасяли се животни в жертва, вземала се кръв. Суботин познавал семейство Магуа от дълго време и използвал услугите им редовно. Този път той дошъл да търси за помощ срещу махмурлук.

Но в разгара на сеанса бизнесменът се почувствал зле и се хванал за сърцето. Магуа и съпругата му решили да не викат линейка, а се опитали да излекуват Суботин с корвалол, след което го оставили да спи в мазето. Там Суботин починал. Шаманите казали на пристигналата полиция, че просто са били приятели с починалия.

Александър Суботин е брат на Валери Суботин, бивш вицепрезидент по петролни доставки и продажби на „Лукойл“. Той работел в централния офис и бил възприеман като един от наследниците на президента Вагит Алекперов.

Припомняме, че през последните седмици това не е първата странна смърт на топ мениджъри от Русия.

В средата на април бе е открит мъртъв бившият топ мениджър на "Новатек" Сергей Протосеня във вила в Лорет де Мар, Испания. Заедно с него са открити и телата на съпругата му Наталия и 18-годишната им дъщеря с прободни рани. Малко преди това в дома им в Москва бяха открити мъртви бившият вицепрезидент на "Газпромбанк" Владислав Аваев, дъщеря му и съпругата му.

В края на януари тази година бе открит мъртъв 60-годишният ръководител на транспортната служба на "Газпром Инвест" Леонид Шулман. Тялото на управителя лежало в банята на къщата му в село Ленинское, в Ленинградска област. Около месец по-късно в същото село Ленинское бе открито тялото на Александър Тюляков, заместник-генерален директор на центъра на "Газпром" за корпоративна сигурност. Друг, свързан с Газпром, бивш шеф в компанията, който превърна Сочи в хубав черноморски курорт за Зимната олимпиада пък умря при свръх мистериозни обстоятелства на лесна еко пътека, макар да имаше изкачвания на Килиманджаро и Елбрус преди това.

#Лукойл #Газпром

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »