Мъск: Ако умра при мистериозни обстоятелства, беше ми приятно да ви познавам

Мъск: Ако умра при мистериозни обстоятелства, беше ми приятно да ви познавам
A A+ A++ A

Илон Мъск разпали конспиративни теории онлайн, след като публикува загадъчен туит за „смърт при мистериозни обстоятелства“.

Най-богатият човек в света, който миналия месец сключи сделка за придобиването на Twitter за смайващите 44 милиарда долара, написа: „Ако умра при мистериозни обстоятелства, беше ми приятно да те познавам“.

 


Не закъсняха и различните спекулации из социалните мрежи. Някои от неговите последователи направиха паралели с туитовете на предприемача на антивирусен софтуер Джон Макафи, който почина в испански затвор при мистериозни обстоятелства през 2021 г. Макафи беше арестуван и обвинен в укриване на данъци през октомври 2020 г.

Когато майката на Мъск Мей Мъск написа под тука: „Това не е смешно“, синът й отговори: „Съжалявам! Ще направя всичко възможно да остана жив“.

Освен версията за Макафи, доста последователи предполагат, че Мъск може да се страхува от бившия президент Бил Клинтън и съпругата му, бившия държавен секретар Хилари Клинтън, разигравайки теорията на конспирацията, че семейство Клинтън са замесени в самоубийството на Джефри Епщайн.

 


Но, най-широко ширещата се теория гласи, че туита може да е свързан с директни или индиректни заплахи от Русия.

Малко по-рано Мъск публикува съобщение на бившия руски вицепремиер Дмитрий Рогозин. Той изпрати изявление до руските медии, в което осъжда сателитната компания Starlink на Мъск за това, че е дала достъп до интернет на нацисткия батальон Азов.

#илон мъск

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »