Новите учебници по компютърни технологии 5. и 6. клас са готови

Новите учебници по компютърни технологии 5. и 6. клас са готови
A A+ A++ A

Ако сте родител на четвъртокласник или петокласник, понякога може да се чувствате неуверени, когато се налага да работите с таблица в Excel или да направите PowerPoint презентация.

Е, с вашите деца няма да е така. Те учат компютърно моделиране от 3. клас, а от новата учебна година в 5. и 6. клас ще надградят своите знания за създаване на компютърен герой и сценарий за анимация със средствата на програмирането. Ще изучават широк набор от технологии, свързани с компютрите и с използването на информацията от интернет.

Новите учебници по компютърно моделиране и информационни технологии вече са готови. Издателска група „Просвета“ съобщи, че всичките ѝ четири проекта (по два за 5. и 6. клас) са преминали успешно първия етап на по оценяването и са одобрени от експертната комисия на Министерството на образованието и науката (МОН).

„Нашите учебници са написани достъпно и в същото време изграждат високо ниво на дигитални умения у младите хора. Авторите ни имат дългогодишен опит в създаването на учебна литература, затова учебниците отговарят не само на изискванията на МОН, но и на най-високите европейски стандарти“, казва Невена Чардакова, редактор в „Просвета“.

Електронните варианти включват интерактивни задачи, игри, примерни проекти и заготовки. Те обогатяват съдържанието на печатния учебник и включват разнообразни ресурси – видеоуроци, кратки е-уроци, интерактивни тестове и видеоматериали. Всички те може да се ползват както самостоятелно, така и в час, допълват от „Просвета“.

Електронните учебници се достъпват през платформата е-просвета, в която има над 40 000 образователни материали от детската градина до 12. клас.

След одобрението от МОН идва вторият етап – учителите трябва да преценят дали учебниците са пригодни за работа в училище. Едновременно с това те ще изберат по кой учебник ще преподават през следващите три години.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »