30 млн. повече безработни в света заради кризата, заявиха от МОТ

30 млн. повече безработни в света заради кризата, заявиха от МОТ
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

В света има 30 милиона повече безработни, отколкото преди кризата, започнала преди четири години, каза генералният директор на Международната организация на труда (МОТ) Гай Райдър.

В реч пред Международния валутен фонд (МВФ), публикувана е петък сутринта в Токио, Райдър заяви, че 75 милиона от близо 200 милиона безработни са млади хора, до 25 години, информира АФП, цитирана от БГНЕС.

Речта на Гай Райдър ще бъде произнесена в събота пред Международния валутен и финансов съвет - органа, отговорен за формирането на глобалната политика на МВФ и Световната банка, който провежда тази седмица в Токио своята годишна среща.

В своята реч Райдър посочва още, че от хората, които имат работа, 900 милиона са „неспособни да печелят достатъчно, за да излязат над прага на бедността от два долара на ден“.

„Ако тенденциите към намаляване на бедността, наблюдавани преди кризата, са били подкрепени, сега бедните в света щяха да са с 55 милиона по-малко“, смята още Райдър.

„Щетите, причинени от мерките за строги икономии, бяха по-дълбоки от това, което първоначално бе планирано“, казва в речта си генералният директор на МОТ.

„При тези условия сега е спешно да преразгледат установените срокове за връщане към балансиран бюджет“, казва още Райдър.

В четвъртък изпълнителният директор на МВФ Кристин Лагард предложи да се даде повече време за намаляване на бюджетните дефицити, позовавайки се на отлагането, което бе допуснато за Португалия и Испания.

Тя каза, че е готова да даде на Гърция две години повече, за да се постигне намаляване на дефицита, изискван от кредиторите й.

#Токио #Световна банка #МВФ #Международен валутен фонд #реч #Международната организация на труда #Гай Райдър #МОТ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"