Бимбалов: Денят не е руски! В тази страна обикновените хора мечтаят за перална машина

Бимбалов: Денят не е руски! В тази страна обикновените хора мечтаят за перална машина
A A+ A++ A

Политическият анализатор и инфлуенсър Радослав Бимбалов написа два поста на страницата си във Фейсбук във връзка с Деня на победата. Ето ги и тях:

ДЕНЯТ НЕ Е РУСКИ

“Този ден победен със барут пропит е” се пее в припева на съветския хит “День победы“. Въпреки че звучи като военен марш, песента не е писана по военно време. Съветските пропагандни трубадури я създават цели трийсет години след капитулацията на Германия - чак през 1975.

Тази песен бързо става горд музикален фон на военния парад в Москва. Милиони руснаци ронят патриотични сълзи пред телевизорите на този ден от десетилетия, наблюдавайки как Кремъл се хвали със своите метални играчки за масово унищожение. През Червения площад минават ултрамодерни машини, струващи милиони, а обикновеният руснак ръкопляска вкъщи, докато си мечтае за перална машина.

Парадът на смъртта и тази година ще тропа по изтънелите души на руснаците. А техният порочен господар Путин ще застане на своята диктаторска трибуна и ще им обещае да изпрати своите мощни военни играчки навсякъде, където има перални машини за крадене.

Време е българите да изтрият от съзнанието си тази противна пропаганда. Днешният празник е огромен и той съвсем не е съветски, още по-малко руски. Този ден не отбелязва капитулацията на една фашистка Германия през 1945, а заявеното желание на една нова, Западна Германия да загърби своето мрачно минало и да стане част от нов европейски мир и просперитет - само пет години по-късно - на

9ти май 1950.

Честит празник на всички държави, които днес почитат мира като единствен начин за постигане на общ, европейски напредък. Съвсем логично - Русия няма място в този списък.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Забелязвам нещо странно днес. Не бях виждал толкова много сърп-чуковщина преди. Пропагандата се е активирила и арогантно връща не само звученето, но и визията на уж изоставената съветска риторика.

Моля ви, днес говорете с децата си. Днес, не утре. Обяснете им няколко неща.

„Денят на победата“ не означава, че сме победили някакви дракони, които са изчезнали завинаги от Земята. Тази победа е била над един нацистки режим, който е опитвал с оръжия да пренарежда границите на държавите, отричал е правото на хората да разполагат с живота си, убивал е безмилостно и в огромни мащаби.

Да, точно това в момента прави Русия – има претенции да си променя територията и отрича правото на хора в съседни държави да разполагат с живота си. Русия стартира война, която убива безмилостно и в огромни мащаби.

Обяснете на децата си, че няма как този ден да се слави с победа над фашизма. Фашизмът като идеология не е бил победен тогава и за съжаление едва ли някога ще бъде победен напълно. Затова този ден трябва да напомня не за войната, а за мира, който е постигнат трудно и още по-трудно се удържа в наши дни. Заради национални агресори. Да, като Русия

#Радослав Бимбалов #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"