Радев: Задава се чудовищна инфлация и затворени заводи! Кабинетът да се вслушва в народа

Радев: Задава се чудовищна инфлация и затворени заводи! Кабинетът да се вслушва в народа
A A+ A++ A

Натискът беше по-голям миналата година. Удържах на натиска с два поредни съвета и може да се удържа на него, само когато има ясни позиции и желание. Моите реакции винаги са били ясни. Това каза президентът Румен Радев за казуса със Северна Македония пред Паметника на незнайния воин, където той и Илияна Йотова поднесоха цветя в Деня на победата на Европа и демократичния свят над нацизма.

"Мисля, че и аз, и служебното правителство показахме основанията и обяснихме позициите на България и те се възприемат. Става въпрос за правата на човека и език на омразата. Това е несъвместимо с европейските принципи", допълни той. 

Според него, в момента страната ни няма нужда от нови избори, защото е изправена пред редица кризи. 

"Трябва да търсим решения, които да бъдат в наш интерес. За разлика от много държави, нашата зависимост е голяма. За разлика от много държави, българите са енергийно най-бедните в ЕС. Рисковете са една чудовищна инфлация, в която хиляди предприятия няма да издържат. Това означава тежка икономическа и социална криза", обясни Радев.  

"Очаквам правителството да осъзнава и отстоява българския интерес. Имам ясно изразена и последователна политика относно Северна Македония", коментира президентът.

Твърденията на г-жа Нинова са некоректни и лесно оборими. Тя иска да избегне подписа си под документи за оръжия, които знае, че стигат до Украйна. Важен е подписът във ведомствената комисия, който позволява да се изнася оръжие. Да се вслушва в гласа на българите. 

#Румен Радев #инфлация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"