Ангел Найденов: На Украйна ще продаваме оръжие, няма да даряваме

Ангел Найденов: На Украйна ще продаваме оръжие, няма да даряваме
A A+ A++ A

България няма да дарява, но ще продължава да продава оръжия за Украйна. Това заяви пред bTV бившият министър на отбраната Ангел Найденов.“Ако трябва да направим още един прочит на посещението на българската делегация, начело с министър-председателя в Украйна, можем да кажем, че той по-скоро е търсил помощ, отколкото да предлага, добави той. По думите му целият дебат е бил насочен по-скоро към избирателите в страната.

Очевидно върви битка за избиратели и при приемането на това решение всяка една от политическите формации погази своите принципи и предварително заявени позиции, зави Найденов.Той добави, че не си представя как бойна техника от Украйна ще бъде транспортирана до България, за да бъде ремонтирана. Според Найденов също е нереалистично и Варна да се превърне в зърнен хъб за транспортиране на селскостопанска продукция от Украйна.

Що се отнася до непрекъснатите твърдения, че се въвличаме по някакъв начин във войната, нека да каже, че дори и да си вярваш, че си на страната на мира, призивът по-скоро би следвало да бъда ориентиран към Русия и руския президент:“Г-н Путин, спрете войната и изтеглете войските от Украйна“. Какъв друг начин би могло да има за постигане на мирно решение, заяви бившият министър на отбраната. Според Найденов е напълно възможно Молдова да е следващата държава, която да бъде нападната от Русия.

#Ангел Найденов #оръжие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »