Слънчева събота

Слънчева събота
A A+ A++ A

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Днес ще бъде предимно слънчево, главно над Западна България с разкъсана висока облачност, която след обяд отново ще се увеличава и вплътнява. В сутрешни часове над югоизточните райони ще се образува мъгла, която до обяд ще се разсее. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, по-ниски по Черноморието, в София около 20°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над планините облачността ще е разкъсана, над масивите от Западна България предимно значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 5°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. В сутрешните часове главно по южното крайбрежие ще има ниска облачност, която бързо ще намалее. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат 14-17°. Температурата на морската вода е 13-14°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 14 мин. и залязва в 20 ч. и 32 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 17 мин. Луната в София залязва 1 ч. и 59 мин. и изгрява в 10 ч. и 48 мин. Фаза на луната: два дни преди първа четвърт.

#времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »