Янев: Имунитетът ми е достатъчно твърд, ще изпълня всички мераци на Нинова

Янев: Имунитетът ми е достатъчно твърд, ще изпълня всички мераци на Нинова
Комисията за проучвания на случаи и факти за корупция по високите етажи на властта работи само с документи и ще си свърши работата до кра, заяви председателят й Яне Янев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Комисията за проучвания на случаи и факти за корупция по високите етажи на властта работи само с документи и ще си свърши работата докрай, заяви председателят й Яне Янев.

Изказването му бе провокирано от заплахата на депутата от БСП Корнелия Нинова, че ще подаде сигнал срещу него до главния прокурор.

Нинова твърди, че Яне Янев я набеждава като участник в корупционни сделки в областта на енергетиката чрез разпространените в началото на октомври СРС-та.

„Какво се притеснява Корнелия Нинова - щяла да ми сваля имунитета. Моят имунитет е достатъчно твърд“, отсече независимият депутат Яне Янев, цитиран от БГНЕС.

Той подчерта, че ръководената от него комисия борави само с документи и факти и ще осигури необходимата прозрачност.

Яне Янев се позова на публични документи, в които се твърдяло, че Корнелия Нинова е участвала в разговори с енергийния олигарх Красимир Георгиев, бившия енергиен министър Румен Овчаров, шефа на „Росатом“ Сергей Кириенко и енергийния министър на Русия Сергей Шматко, засягащи енергетиката на страната.

„Ако Корнелия Нинова сънува, че ще й бъде отнет имунитетът, те (опонентите му - бел. ред.) са за друго място, те се нуждаят от успокоително и други процедури," продължи Яне Янев в типичен стил.

„Ще изпълня всички мераци на Нинова, но първо да разберем какво иска тя от мен“, обеща председателят на новата временна комисия.

#Сергей Шматко #Сергей Кириенко #„Росатом“ #Румен Овчаров #Красимир Георгиев #корупция #независим депутат #депутат от БСП #имунитет #Корнелия Нинова #Яне Янев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"