Радев: с 0,7 процента от БВП за наука няма да имаме развитие на държавата

Радев: с 0,7 процента от БВП за наука няма да имаме развитие на държавата
A A+ A++ A

Държави като Израел и Южна Корея успяха да прескочат етапи от своето развитие благодарение на инвестиции в образованието. У нас с 0,7% от БВП за научноизследователска и развойна дейност това няма да стане. Това заяви президентът Румен Радев по време на посещението си в Аграрния университет в Пловдив.

Сами виждаме резултатите. Тестът за функционалната грамотност за нашите деца - последни по функционална грамотност в Европа по природоматематически науки, допълни президентът.

В Китай в детските градини учат не информатика - там кой екран какво означава, как с мишката да кликваш, там учат програмиране, подчерта Радев.

Много хора говорят, без да имат собствено мнение, пък  заяви държавният глава на страната Румен Радев на въпрос за военната помощ за Украйна. 

„Ако говорим за войната, тя ще донесе след себе си голяма продоволтвена криза, защото не се знае как страната ще прибере реколтата си. Това ще е огромен проблем, а ние закъсняваме с дискусията за начина на разрешаване на проблема“, каза още държавният глава.

Той предупреди за потенциален глад в различни държави.

#Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"