Дянков отрекъл пред министрите да е предлагал „регионални заплати“

Дянков отрекъл пред министрите да е предлагал „регионални заплати“
Дянков отрича да е предлагал регионална диференциация на доходите, а Борисов заявява поощрително: „Слушайте ги, но не се ядосвайте на това, което говорят“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Финансовият министър Симеон Дянков не е предлагал диференциране на минималната работна заплата по региони, става ясно от стенограмата на последното заседание на Министерския съвет.

Миналата седмица предложението се появи в публичното пространство и бе гласно подкрепено от вицепремиера.

В „обяснението и извинението“ му пред кабинета обаче става ясно, че се говори за една „уж“ негова идея, предаде bTV.

„Всъщност не съм предлагал никога такова нещо. Просто обобщавах какви са различните предложения, с които от различните представители на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) са дошли при мен като председател на НСТС за вчерашното заседание, а те бяха – една от тези идеи беше диференциация по региони, другата беше диференциация по сектори, третата беше диференциация във времето и т.н.“, казва Симеон Дянков пред колегите си министри.

Финансовият министър декларира пред колегите си, че ще обясни за пореден път, че се държи на идеята увеличаването да стане от 1 януари на 310 лв.

Премиерът Бойко Борисов се включва по темата с поощрителна реплика: „Слушайте ги, но не се ядосвайте на това, което говорят“.

#Министерски съвет #стенограма #НСТС #Национален съвет за тристранно сътрудничество #минимална заплата #Симеон Дянков #Министър на финансите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"