Зеленски сигурен, че Украйна ще победи във войната: Да върнем своята земя и мира

Зеленски сигурен, че Украйна ще победи във войната: Да върнем своята земя и мира
A A+ A++ A

Президентът на Украйна Владимир Зеленски даде прогноза за победата на Украйна във войната с Русия. Лидерът отбеляза, че Украйна не се нуждае от нищо извънземно, а е необходимо само спокойствие.

"Само да върнем това, което е наше, само мир на нашата земя, само нашите хора да се върнат към себе си, нямаме нужда от нищо допълнително. Нямаме нужда от допълнителни неща, допълнителни пари за нашата държава. Не ни трябва нещо допълнително, искаме да върнем това, което е наше”, каза той.

Той добави, че повечето украинци, които са заминали в чужбина, искат да се върнат в домовете си.

„Ако попитате човек, който днес е например в Германия, Полша, Румъния, Великобритания или дори по-далеч, дали иска да остане в това или онова състояние или ако иска да се върне в дома си – в своята Волноваха, да неговия Мариупол, до Харков, до Запорожие, сигурен съм, че повечето хора ще кажат „Искам да се прибера у дома“, убеден е Зеленски.

Според украинския президент с началото на пълномащабна руска инвазия мнозина разбраха какви са истинските ценности.

"Победата изглежда точно така: удобно е, когато си вкъщи със семейството си. Всичко е много просто. И когато това ти бъде отнето, в този момент разбираш, че това са истинските ценности. Преди войната ние го правихме не разбирам такива ценности: какъв е това вашият апартамент, вашето семейство, само наблизо и всички цели. И кое е най-важното нещо над всичко", добави Зеленски.

#Володимир Зеленски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »