Солени глоби и затваряне на стадионите на Левски и Ботев след ексцесиите

Солени глоби и затваряне на стадионите на Левски и Ботев след ексцесиите
A A+ A++ A

Жестоки санкции очакват Левски и Ботев (Пд) заради изцепки на част от феновете им по време на съботния мач на "Георги Аспарухов", спечелен от домакините с 2:0.

Напрежение между ултраси на сините, седнали в сектор "А", както и тези на гостите - настанени в сектор "Г", имаше през целия двубой. Всъщност словесни престрелки имаше още преди двубоя. А след това се премина през замерване с предмети и факли, за да се стигне до такова с бомбички и факти. Нещата ескалираха на почивката след поредната канонада. Не помогна и влизането на стадиона на доста полиция. Униформените направиха кордони, но... Искрата пламна, след като от гостуващия сектор бе изстреляна сигнална ракета, паднала близо на средата на централната трибуна. В това време и полицай на пистата бе ударен с бомбичка и пострада, като се наложи да бъде транспортиран в болница.

Ултраси от сектор "Б" пък слязоха на пистата и се насочиха към сектора с фенове на гостите. Част от тях бяха и на терена. Полицията не допусна физически контакт между двете публики. А след доста призиви на диктора феновете се завърнаха по местата си. Наложи се дори изпълнителният директор на Левски Кирил Ивков да се насочи към "горещата зона", за да се опита да потуши напрежението.

Очаква се Дисциплинарната комисия да затвори стадионите и на двата тима, пише "Тема спорт". До края на шампионата Левски има едно домакинство - на Лудогорец. Двубоят на 22 май, неделя, от 22:30 часа би трябвало да е без публика. Това ще е сериозен удар по сините, които ще загубят добри средства от приходи от билети. Ботев пък има мачове в Коматево срещу Лудогорец (6 май) и Славия (22 май).

За двата клуба инцидентите са рецидив. Фенове на сините дори нахлуха през пролетта и на контрола срещу Пирин, а в Благоевград също имаше подобни инциденти. Привърженици на Ботев също се отличиха с редица изцепки.

#Левски #Ботев (Пд)

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"