Борисов прогнозира вдигане на данъците, за да се "върже" бюджетът на държавата

Борисов прогнозира вдигане на данъците, за да се "върже" бюджетът на държавата
A A+ A++ A

Вдигане на данъците, за да се "върже" бюджетът на държавата, прогнозира във Видин лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той и представители на парламентарната група на ГЕРБ - СДС  се срещнаха днес с членове и симпатизанти на партиите във видинската зала „Фестивална“.

"В момента България има най-големият дефицит след фалита на КТБ при управлението на Орешарски. Това е промяната", каза Борисов, като допълни, че по официални данни "сегашното правителство планира в своята тригодишна прогноза удвояване на държавния дълг отпреди кризисните нива през 2020 г. Като през 2025 г. той ще достигне 50 милиарда лева".

Борисов определи "безпрецедентното увеличаване на дълга"  като "изнасилване на държавните финанси". Той уточни, че "само лихвите по него ще надхвърлят 700 млн. лева, което на практика е стойността на новия път София-Ботевград-Мездра Враца-Монтана -Видин".

Лидерът на ГЕРБ каза още, че когато правителството падне, няма кой да дойде да управлява освен ГЕРБ. "Но ще заварим големи дългове и ще се плащат падежите на взетите за тези три години заеми за милиарди левове", допълни той. 

Борисов се самоопредели като отговорен политик, който не лъже. И прогнозира, че ще трябва тогава да вдигне данъците, за да се върнат взетите заеми. "Аз съм отговорен човек и знам какво мога, за да реша проблемите и знам как да го направя", категоричен бе той.

Борисов коментира и спирането на газа за България, като нарече членовете на кабинета „комерсиални", "нагли" и "схемаджии". Той обвини медиите, че не искат да кажат името на фирмата-посредник при закупуването на газ за страната и допълни че "сваля шапка на този, който е направил схемата за покупката на газ". "Защото с посредничеството някой ще краде по 100 млн. лева на месец", допълни лидерът на ГЕРБ.

Периодично изказванията бяха прекъсвани от аплодисменти и скандирания "Оставка", "Киро върви си в Канада" и "Победа".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"