БФС премести финала за купата на 15 май

БФС премести финала за купата на 15 май
A A+ A++ A

Финалът за Купата на България по футбол между отборите на ЦСКА и Левски ще се играе на 15 май от 17.00 часа, а не както вчера бе обявено от БФС на 11 май от 19.00 часа. Това обявиха днес от Спортно-техническата комисия (СТК) към централата, предаде БГНЕС.

От БФС изтъкват като причина очакваните „множество протести“ на 11 май, които биха затруднили опазването на обществения ред по време на финала. „Предвид постъпило писмо от СДВР при МВР, с което ПФЛ се уведомява, че на 11.05.2022 година в София се очакват множество протести и затваряне на кръстовища, което би затруднило достъпа до стадиона и би възпрепятствало охраната и опазването на обществения ред при провеждане на срещата финал за Купа България, двубоят не следва да се проведе на тази дата", се казва в съобщението на СТК.

За 11 май е планиран протест на ВМРО в защита на българския национален интерес в Северна Македония, който е част от кампания „Не предавай Македония“. Протестът на ВМРО е заявен още от 21 април.

Само час преди новото решение на СТК наставникът на Левски Станимир Стоилов разкри, че очаква подобен ход от страна на БФС и изтъкна, че „сините“ са съгласни двубоят с ЦСКА да се играе на 11 или 14 май, но категорично не желаят той да бъде на 15 май, което най-вероятно ще доведе до реакция от страна на клуба.

Разместването датата на финала води и до промени в заключителните кръгове на мачовете от Първа лига. Мачовете ЦСКА - Ботев Пловдив и Славия - Левски ще се играят на 19 май, вместо на 15 май, а последният кръг от първата шестица ще се играе на 22 май вместо ден по-рано, както бе по предварителна програма. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"