Украинска журналистка от Радио Свобода е загинала при въздушна атака

Украинска журналистка от Радио Свобода е загинала при въздушна атака
A A+ A++ A

Журналистката и продуцент на Радио Свобода Вера Гирич е загинала в четвъртък в Киев, когато руска ракета е ударила блока, в който тя живее. Тялото ѝ е открито на следващия ден сутринта сред останките на сградата.

На 28 април руската армия обстреля украинската столица с 2 ракети, които улучиха 25-етажна жилищна сграда. В същото време в Киев на посещение беше генералният секретар на ООН Антониу Гутериш.

Украинският президент Володимир Зеленски каза, че Русия е стреляла по Киев „веднага“ след приключването на разговорите между двамата. Според него така Москва се е опитала да унижи ООН и всичко, което тази организация представлява.

Загиналата журналистка Вира Гирич работи в киевското бюро на Радио „Свобода“ от 1 февруари 2018 г. Преди това тя е работила във водещи украински телевизионни канали.

По данни на местната власт още четирима души са ранени при бомбардировките и са настанени в болница, съобщи „Свободна Европа“.

Министерството на отбраната на Русия коментира вчерашните ракетни удари по Киев, като заяви, че високоточни оръжия с голям обсег са унищожили производствените мощности на предприятието за ракетно-космическа индустрия „Артем“ в Киев.

Украинските власти не съобщиха за „унищожаването на производствените сгради“ на отбранителния завод „Артем“.

#Украйна #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"