Радев показа как се пилотира Eurofighter: Политици не са рискували живота си, но излагат на риск живота на другите (ВИДЕО)

Радев показа как се пилотира Eurofighter: Политици не са рискували живота си, но  излагат на риск живота на другите (ВИДЕО)
A A+ A++ A

"В Европа бушува война. Мисията на професионалните  военни днес е да не допускаме тя да се разраства. Трябва да го направим с професионализъм в името на сигурността. С ясното осъзнаване и трезва преценка за опустошителния потенциал на войната, с която политици и демагози не разполагат или пренебрегват в името на партиен или користен интерес. Много от тях никога не са рискували живота си, но с охота излагат на риск живота на другите."   Това заяви президентът Румен Радев преди отпътуването си от Испания, където беше на двудневно посещение.

"Това е нашата мисия, тъй като тези хора излагат на карта мира на обществата и мисията на професионалните военни е именно да съхраняват този мир с цената на живота си", поясни държавният глава.

Преди изявлението си пред медиите Радев направи демонстрационен полет с един от най-съвременните изтребители - Eurofighter Ef-20.

Снимка: Стоп кадър

 

#Румен Радев #Испания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"