Поне десетима пострадали при ракетен удар в центъра на Киев

Поне десетима пострадали при ракетен удар в центъра на Киев
A A+ A++ A

Най-малко десет души са пострадали при руски ракетен обстрел по Киев в четвъртък вечер. Две ракети са ударили централния квартал Шевченко в украинската столица – едната от които е поразила долните етажи на 25-етажна жилищна сграда, предаде НОВА.

Ударите са нанесени по време на посещението на генералния секретар на ООН в Киев. Антонио Гутериш разговаря с президента Володимир Зеленски и изрази голямото си разочарование, че Съветът за сигурност не е успял да предотврати или сложи край на войната в Украйна. 

Русия е един от петте постоянни членове на този основен орган на ООН и досега е налагала вето на повече от една резолюция по конфликта. 

Преди срещата си със Зеленски, Гутериш посети градовете Буча, Бородянка и Ирпен, като подкрепи разследването на Международния наказателен съд за военните престъпления в Украйна.

"Украйна е епицентър на непоносима сърдечна болка и мъка. Станах свидетел на това много ярко днес около Киев. Безсмислената загуба на живот, масовите разрушения, неприемливите нарушения на човешките права и законите на войната. Жизненоважно е Международният наказателен съд и другите механизми на ООН да извършват своята работа, така че да бъде понесена реална отчетност. Позицията на ООН е ясна. Както казах в Москва, инвазията на Русия в Украйна е нарушение на нейната териториална цялост и на Устава на ООН", заяви генералкният секретар на ООН Антониу Гутериш. 

Снимка: Стоп кадър/НОВА

#пострадали #ракетен удар #Киев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"