Фермери: ДянкоФ - лъжец! И ти ли, Бойко?

Фермери: ДянкоФ - лъжец! И ти ли, Бойко?
Снимка: peter.and.bilyana.net
A A+ A++ A

Около 1000 земеделски производители от цялата страна се събраха пред Храм-паметника „Александър Невски“ за протестен митинг-шествие.

Фермерите излязоха с красноречивите лозунги: „Господа управляващи, елате да ви подарим бентлитата, които виждате!“, „Найденов, ела при нас заедно да обработваме земеделската земя, тук ти е мястото!“, „Не сме зърнари, ние сме производители на хляб!“, „Колко още искате да пиете земеделска кръв?“, „Дянков да си ходи там, откъдето е дошъл!“, „Не приемаме лъжата за принцип и манипулациите за политика!“, „ДянкоФ е лъжец. Бойко, и ти ли?“.

Протестиращите прочетоха декларация, в която настояват за точни и ясни правила за българското земеделие, за справедливост и конкурентоспособност.

От Министерство на земеделието и храните поканиха представители на инициативния комитет, организиращ протеста, на разговори в 14 ч., но все още няма категорично взето решение дали представителите на браншовите организации ще отидат на срещата.

Към момента обаче от Асоциацията на зърнопроизводителите не смятат, че мястото на тези разговори е министерството.

От снощи 170 трактора навлязоха в София и паркираха в централната част на града във връзка с протеста на земеделците, който се провежда днес. Земеделските машини ще останат в столицата до сряда.

#Александър Невски #протест #митинг #шествие #фермери #Дянков #Министерство на земеделието и храните #Асоциацията на зърнопроизводителите #София #трактор #столица #земеделци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"