Нинова изненадващо посети "Кинтекс", оттам: Опитва се да спре говорнето за доставки на бг оръжие за Украйна

Нинова изненадващо посети "Кинтекс", оттам: Опитва се да спре говорнето за доставки на бг оръжие за Украйна
A A+ A++ A

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова и изпълнителният директор на ДКК Смиляна Нитова изненадващо посетиха държавната компания „Кинтекс“ ЕАД. Това съобщиха от пресцентъра на БСП. 

Те се срещнаха с всички директори на дирекции и отдели в дружеството. Министър Нинова ги увери, че единствената цел на ДКК и Министерството на икономиката и индустрията е държавното дружество да се управлява прозрачно, да се прекратят злоупотребите и източването. "Работете спокойно, винаги може да разчитате на подкрепа", заяви вицепремиерът.

Ръководният състав я увери, че не работят по договори за Украйна и Русия. Твърдението на досегашния изпълнителен директор Александър Михайлов, че има договор за 40 млн. евро, и че това е причината да бъде освободен, беше опровергано от присъстващите.

Самият Михайлов определи влизането на Нинова като опит за сплашване на колектив преди съдебното решение за това кой е легитимният ръководител на дружеството. Според него причина са медийните му изяви и изнасянето на информация. 

От държавната компания изпратиха и позиция до медиите. Ето и целия текст:

Корнелия Нинова явно планирано, но нарочно без предупреждение посети „Кинтекс“ ЕАД в пореден опит да дискредитира настоящото ръководство. Тя, началника на политическия й кабинет г-н Методиев и директорката на ДКК ЕАД напуснаха бързо, след като разбраха, че медии пътуват към мястото.

Вицепремиерът Нинова с отчаяни ходове, за да спре публичното говорене за възможни доставки на българско оръжие за Украйна. Вицепремиерът Корнелия Нинова заедно с началника на кабинета си Калоян Методиев и Изпълнителния Директор на ДКК тази сутрин пристигнаха инцидентно в „Кинтекс“ ЕАД.

Без да информират легитимния съгласно Търговски Регистър Изпълнителен Директор Александър Михайлов, те привикваха служители на ръководни постове и им представиха човек, който по техните думи е част от новото ръководство на дружеството.

Михайлов не бе допуснат да присъства на събранието, не бе разрешено и заснемането му. Това се случва само ден след като стана ясно, че най-вероятно се подготвят редица съмнителни сделки във връзка с военния конфликт в Украйна.

Припомняме, че по лично разпореждане на вицепремиера Корнелия Нинова бе започната смяна в ръководството на „Кинтекс“ ЕАД. То обаче бе спряно с разпореждане на съда и към днешна дата изпълнителен директор е Александър Михайлов.

Той извади цялата информация относно пътя на българското оръжие до Украйна и двуличното поведение на българското правителство, което манипулира информацията пред медиите. Само ден след като българските медии съобщиха, че има редица съмнителни сделки, които най-вероятно са с крайна точка Украйна, днес вицепремиера Нинова пристигна лично в „Кинтекс“ ЕАД в опит да запуши устата на досегашния изпълнителен директор.

След като Корнелия Нинова разбра, че към дружеството пътуват телевизионни екипи тя побърза да напусне сградата на „Кинтекс“ ЕАД, а малко по-късно пресцентърът на Министерството на икономиката и индустрията разпространи информация с опит да представи посещението й като приятелска среща със служители. Последващо на брифинг тя отказа да говори по темата Кинтекс.

Невярно е твърдението в прес-съобщението, че служители на дружеството са отрекли да е постигнат нов договор за над 40 млн. Евро, за който информация предходно даде г-н Михайлов. В дружеството е налична писмена покана от правителството на африканска държава за сключване на този договор преди 31.05.2022г.

“Учудвам се, че в ситуация на толкова икономически кризи в държавата, ресорния вицепремиер намира време за приятелски посещения в Кинтекс ЕАД точно сега, след като вече 4 месеца я моля за среща, коментира Александър Михайлов.

Според него единствената причина за опита за сплашване е неговите изказвания пред медиите.

Той отправя нова покана към нея за публична среща и представяне на документи, за да стане ясна истината около „Кинтекс“ ЕАД, която провокира и толкова силна лична ангажираност на вицепремиера.

#Корнелия Нинова #Кинтекс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"