Медведев нарече "тъжно" решението на Бундестага за доставка на тежко въоръжение в Киев

Медведев нарече "тъжно" решението на Бундестага за доставка на тежко въоръжение в Киев
A A+ A++ A

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев нарече "тъжно" за германския парламент решението на депутатите да одобрят доставката на тежко въоръжение за Украйна.

"Бундестагът одобри доставката на тежки оръжия на режима на украинския президент Владимир Зеленски. Очевидно германските депутати са преследвани от лаврите на техните предшественици, които заседаваха в германския парламент под друго име през миналия век", Медведев написа в своя канал Telegram.

"Това е тъжно за парламента", добави заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация.

По-рано в четвъртък мнозинството от депутатите на Бундестага гласуваха в подкрепа на документ, озаглавен „Защита на мира и свободата в Европа – всеобхватна подкрепа за Украйна“, призоваващ правителството да разшири военната помощ за Украйна. За приемането на документа гласуваха 586 депутати, 100 гласуваха против, седем се въздържаха.

В текста се говори за необходимостта от „засилване и ускоряване на доставките от Германия на ефективни, включително тежки оръжия и сложни системи в координация с партньорите“. Приетият документ има препоръчителен характер.

Източник: Труд

Снимка: Kremlin.ru

#Дмитрий Медведев #Бундестаг #тежко оръжие #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »