Змии плъзнаха в топлото, уловиха една в двора на детска градина в Смолянско

Змии плъзнаха в топлото, уловиха една в двора на детска градина в Смолянско
A A+ A++ A

С повишаването на температурите змии изпълзяха в Смолян. Пожарникари от спасителната служба в Смолян са съдействали за улавяне на змия в двора на детска градина в с. Смилян.

Сигналът за появата на влечугото е подаден на тел. 112. Пристигналият екип уловил змията и я пуснал на безопасно място в естествената ѝ среда, предаде БНР-Смолян.

Във "Фейсбук" групите на Смолян бе публикувана снимка на змия на Амфитеатъра до сградата на община Смолян.

Според специалиста по вредители Оля Тотева, причината за нестандартната за региона ранна поява на влечугите е затоплянето на времето.

Миналата година от община Смолян закупили репеленти и са обработени районите около детски, учебни заведения и обществени места. Тази година, макар че пролетта в планинския регион все още не е в разгара си, змиите са излезли много рано, преди тревата да избуее и да се обработи.

Всички общини в региона са заявили препарати за пръскане срещу кърлежи. В Смолянско то се извършва от месец май, след окосяване на тревните площи. Тази година освен ранните змии особеност в региона са и повечето диви прасета, които унищожават насажденията на родопчани, допълни Оля Тотева.

Снимка: Фейсбук/24smolian.com

#змии #Смоленско

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »