Свикват Инициативният комитет на партията на Стефан Янев на 5 май

Свикват Инициативният комитет на партията на Стефан Янев на 5 май
A A+ A++ A

В началото на май ще бъде представена партията на бившия министър на отбраната и служебен премиер Стефан Янев. Инициативният комитет ще бъде сивкан на 5 май.

Това каза пред БНР Ралица Симеонова, част от екипа за учредяването.

И посочи, че в новата политическа формация ще бъдат събрани разпознаваеми лица, хора от различни обществени сфери, както и нови лица.

"Искаме да обединим хора, които искат по смислен начин да работят за страната си. Партията ще се позиционира в национално-консервативния сектор. Националният интерес трябва да бъде запазване на държавата. Националният интерес трябва да гарантира устойчивостта и ефективността на политическата система, да има възходящо развитие на икономиката, да има устойчива социална система, достъпно здравеопазване".

"Ние сме против военна помощ за Украйна, защото това би ни направило страна в конфликта. Вече виждаме негативните ефекти от неадекватните действия на настоящия кабинет".

Тя прогнозира предсрочни парламентарни избори.

"Коалицията демонстрира неспособност да решава проблемите на гражданите. Самата коалиция създава кризи. Тя не създаде необходимите механизми за вътрешна координация".

Червени линии, по думите ѝ, водят до цинизъм, а политиката е взаимодействие.

Снимка: Стоп кадър

#Стефан Янев #нова партия #инициативен комитет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »