Превозвачи и медици с протестен палатков лагер в столицата

Превозвачи и медици с протестен палатков лагер в столицата
A A+ A++ A

Медиците от синдикат "Защита" излизат на палатков лагер пред Здравното министерство. Национален протест обявиха и на работещите в транспортния бранш. 

Недоволството на медиците е заради неизпълненото обещание за вдигане на заплатите в сектора. На протестите си преди месец те настояха парите, които получават заради работата на първа линия по време на пандемия, да останат част от месечните им възнаграждения.

Здравните работници заявяват, че търпението им е изчерпано и настояват за оставките на всички присъствали на последната им среща в министерството в началото на април. 

Специалистите и от центровете за спешна помощ в страната излизат на редовни протести по един час всеки ден. В тяхна подкрепа ще се включат и лекарски асистенти и фелдшери, които също се броят за промяна в здравната система.  

Недоволството на работещите в транспортния бранш пък е провокирано от липсата на диалог с институциите и на стратегия за развитие на сектора. Автошествия се организират в редица точки от страната. 

В София протестът ще започне пред парк „Враня” и ще стигне до президентството. 

Недоволството си ще изразят и международни и автобусни превозвачи от Благоевград, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Плевен и Смолян.

Основните искания на транспортния бизнес са в три направления: намаляване цените на горивата и отпадане на 2 идеи: за по-високи цени в тол-системата и за таксуване на всички второстепенни пътища. Ако до 20 дни искания им не бъдат изпълнени, ще има нов национален протест на 18 май, който ще блокира движението по магистрали, гранични пунктове и автогари. 

#палатков лагер #превозвачи #медици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »