7-голово зрелище даде крехък аванс на Сити срещу Реал по пътя към финала в ШЛ

7-голово зрелище даде крехък аванс на Сити срещу Реал по пътя към финала в ШЛ
A A+ A++ A

Манчестър Сити и Реал (Мадрид) изиграха незабравим мач в първия мач от полуфиналите на Шампионската лига, след който тимът на Пеп Гуардиола ще пътува само с гол предимство за "Бернабеу" след вълнуваща победа с 4:3.

Началото не обещаваше много за гостите от Испания - Кевин де Бройне отбеляза най-бързия гол в полуфинал на Шампионска лига след само 93 секунди игра след фантастична асистенция на Рияд Марез. 9 минути по-късно самият Де Бройне асистира на Габриел Жезус, който се възползва от лошата реакция на Давид Алаба и покачи на 2:0.

Снимка 571903

Въпреки това, както Пари Сен Жермен и Челси вече научиха през този сезон, Реал никога не трябва да бъде отписван. Така се стигна до 33-а минута, когато Карим Бензема се възползва от грешка в защитата на домакините, изпревари Зинченко и направи резултата 2:1.

Снимка 571907

Головото шоу и откритият футбол продължиха и през втората част. Фил Фоудън увеличи до 3:1 в 53-ата минута, а само две минути по-късно Винисиус Жуниор със страхотна самостоятелна акция направи 3:2. 

Бернардо Силва в 74-ата минута отбеляза фантастичен гол, за да върне предимството от два гола на "гражданите", но в 82-ата минута на срещата Бензема отбеляза втория си гол, този път от дузпа и оформи крайното 4:3.

Снимка 571912

Това беше 14-ият гол за Бензема в Шампионска лига през този сезон, след като преди това не бе отбелязал повече от 7 гола за един сезон.

Довечера във втория полуфинал ни предстои нов англо-испански двубой между Ливърпул и Виляреал.

#Шампионска лига #Манчестър Сити #Реал Мадрид

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"