Дайнов: В управляващия елит се просмука скандалната българска черта - страхливостта

Дайнов: В управляващия елит се просмука скандалната българска черта - страхливостта
A A+ A++ A
На ниво управляващ държавен елит се просмука една скандална черта на българската душа - страхливостта. Елитът е избран да ръководи, а не да се колебае между различните гледни точки, да се опита да се сниши, камо ли да вземе позорното решение да не праща човек до Украйна, както направи БСП.

Това каза пред БНР политологът проф. Евгений Дайнов. И подчерта, че тези, които излъчват решителност, имат по-дълъг живот в управлението.

Според него ДПС и ГЕРБ развяват байрака на предсрочни избори, но чакат момента, в който да падне правителството и да направят комбинация вътре в този парламент, без да ходят на избори. "Ако направят правителство в този парламент, с по-голям успех биха наранили управляващите партии", допълни той.

По думите на политолога ефектът от войната в Украйна се подценява в България:

"Тази война променя всичко. От този момент нататък всеки политик, който е бил действащ, или всяка обществена фигура по време на войната ще бъдат съдени какво са направили по време на войната... Дори да се опитваш да се скриеш от ветровете на войната, те пак ще те настигнат... Цял свят разбра, че българите мишкуват. Срам ме е от това".

Проф. Дайнов посочи, че най-зрялото поведение в коалицията е на Демократична България. "Те обаче са прекалено малки, за да определят курса на цялата държава. Не би трябвало да напускат правителството точно сега".

Снимка: бТВ

#Евгений Дайнов #управляваща коалиция #пропука

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »