Моргата в Бургас е претъпкана от бежанци, може да преустанови работа

Моргата в Бургас е претъпкана от бежанци, може да преустанови работа
A A+ A++ A

Моргата в Бургас ще преустанови работа заради невъзможността да се извършват аутопсии - помещенията преливат от трупове на бежанци. Обстановката е критична, алармират колеги на съдебните лекари. Особено по Великденските празници са били запълнени всички камери и хладилната стая - заради постоянно пристигащата трупна линейка и със случаи от инциденти. 

Само в събота имаше четири нещастни случая, а серията продължи и в неделя. Отделно от това снощи с конвой на 4 РУ-Бургас са докарани нови три трупа на бежанци, открити премръзнали край Средец. Така само бегълците от Близкия изток и Африка стават 8. Едновременно с това имаме вече и двама починали украинци от естествена смърт. Ако Окръжна и Апелативна прокуратури в Бургас не реагират адекватно и не ускорят издаването на постановления за служебни погребения на телата, от утре съдебният лекар Галина Милева ще преустанови работа. Снощи д-р Милева е поискала съдействие от директора на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов. Днес се очаква тя да се срещне с апелативния прокурор Любомир Петров, както и с областния управител Стойко Танков. Заети са всичките места в двете камери, а в хладилната стая, която е с капацитет до 15 тела, вече са над 25. 

Проблемът е, че Прокуратурата изчаква да се идентифицират хора без документи за самоличност, от които се взема и ДНК за анализ, а не се има предвид, че няма как да бъде сравняван произходът. Ще става още по-сложно и с украинските граждани, които си отиват от естествена смърт у нас, а няма как да бъдат върнати в родината. Решението на властите не търпи отлагане. Температурата на атмосферния въздух се покачва, а оборудването не може да издържи на това натоварване.

Заб: Снимката е илюстративна

 

 

#морга #бежанци #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"