Манолова попиля Петков: Капачки за снаряди ли, г-н премиер?

Манолова попиля Петков: Капачки за снаряди ли, г-н премиер?
A A+ A++ A

Премиерът Кирил Петков праща 9 снаряда на Украйна! Толкова могат да се купят със заплатата му от малко над 8000 лв., която обяви, че е дарил. Правителствените абсурди вече не са забавни обаче. Да имаш в държавата 82 хил. украински бежанци (жени и деца), 2/3 от които поети от обикновените българи, не от държавата, някак го преглъщаш.

Това коментира във "Фейсбук" Мая Манолова относно обявената от премиера кампания за събиране средства в помощ на Украйна:

Да твърдиш, че българско оръжие и боеприпаси не стигат до Украйна го отдаваш на обичайното малодушие на "големите политически мъже".

Да имаш мнозинство, хазна, правителство, но да не можеш да формулираш единна позиция на България за Украйна, си е управленска немощ. Но да натовариш обикновените хора да поемат отговорност, от която правителството ти и твоите депутати като мишоци се крият, е особена циничност.

Капачки за снаряди ли, г-н премиер? Или DMS с текст "ракета"? Това ли очаквате от хората? Това ли е промяната? И за пенсионерите ли се отнася призивът Ви? И те ли да си дарят пенсиите за снаряди, след като първо Вие им взехте увеличението на пенсиите?

Г-н Петков, ако гражданите ще вършат работата на държавата, защо тогава ни е правителство? Това не е въпрос.

 

#Мая Манолова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »