Първата фаза на София Еърпорт Център открита с най-високия екологичен сертификат

Първата фаза на София Еърпорт Център открита с най-високия екологичен сертификат
Първата LEED-сертифицирана Клас А офис сграда в България бе открита в четвъртък като част от офис и логистичния парк "София Еърпорт Център". Снимка: M3 Communications Group, Inc
A A+ A++ A

Sofia Airport Center (SAC), който бе открит в четвъртък близо до летището в София,  е първият бизнес комплекс в България с LEED сертификат за опазване на околната среда.

Когато бъде изцяло завършен, той ще разполага със 180 000 кв.м офиси клас „А" и 28 000 кв.м складови площи, които вече са действащи и изцяло отдадени под наем. За в бъдеще е планирано строителството на хотел със 175 стаи и още нови офис и логистични сгради.

„Tishman International е компания, която винаги е била лидер в новите технологии, в екологичните решения и се е грижила за своите наематели по възможно най-добрия начин",  каза Алан Д. Леви, изпълнителен директор на Tishman International. „Българският ни проект е образец за екологично строителство не само във вашия регион, но и в цяла Европа. В България имаме прекрасен и много професионален екип, воден от Джулиан Едуардс, управляващ директор Европа за Tishman International, който работи упорито, така че сега всички ние се гордеем със Sofia Airport Center,  добави той.

Всички наематели в новата бизнес сграда, които подпишат предварителен договор до края на годината, ще ползват безплатно услугите на професионални архитекти, както и безплатно обзавеждане на зоните за отдих на служителите си. „Това е неразделна част от програмата за стимулиране на фирмите – да предлагат и зони за отдих или за спорт, защото това многократно повишава мотивацията на служителите за творческа работа и иновации", каза Олга Стоичкова, мениджър „Отдаване под наем" в Sofia Airport Center.

„Намаляването на потреблението на енергия е много важно за бизнес сградите в столицата, да не говорим, че с това се опазва и околната среда. Убедена съм, че комплекси като Sofia Airport Center са началото на едно ново строителство в столицата, което ще допринесе за един по-чист, по-приветлив и по-приятен за живеене град. „Тишман" ни дава добър урок, да го последваме", каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

София Еърпорт Център е изграден с природосъобразни материали и с най-съвременните системи за намаляване на оперативните разходи до 30% и предоставяне на комфортна и здравословна среда на служителите. Други характеристики на комплекса са енергоспестяващата климатична и вентилационна система (VAV) , контролирана от автоматична система за управление на сградата (BMS); съвременни оптични влакна; изобилие от естествена светлина и отваряема двойна стъклена фасада, регулираща топлинното и слънчево въздействие, 2.85 м. светла височина на помещенията и др.

Съвсем скоро в Sofia Airport Center отвори врати изцяло оборудвано студио за танци и аеробика, предназначено за всички наематели в комплекса и служители в района. То предлага  разнообразие от класове по тае-бо, йога, български народни танци, които се провеждат след края на работния ден.

Иновативният бизнес комплекс е построен според най-високите международни стандарти, с което привлича множество престижни компании да изберат Sofia Airport Center за техните регионални или национални офиси.

Към момента „Тишман Интернешънъл Къмпанис" (Tishman International Companies) развива дейност в Съединените щати, Великобритания и Централна и Източна Европа, включително България, Унгария, Чехия, Словакия и Румъния. Фирмата е специализирана в придобиване, развитие, управление и финансиране на търговски недвижими имоти. „Тишман" е консултант и партньор в смесени дружества заедно с водещи световни институции и частни инвеститори и наскоро бе избрана от британски фонд да предоставя услуги по управлението на активите и развитието на портфейл от 12 апартамента и студия в Румъния, Унгария и Словакия.

През 1986 година „Тишман Интернешънъл" отвори европейски офис в Лондон, Англия. Оттогава компанията е разработила и управлява над шест милиона кв.м първокласни офис и търговски площи на територията на Обединеното кралство. В допълнение, „Тишман" осигурява придобиването и управлението на милиони кв. м първокласни недвижими имоти в Европа, сред които няколко големи центрове за хранителни стоки в Чехия за международна компания.

Престижният списък с клиенти и партньори на „Тишман" включва Metropolitan Life (Метрополитън Лайф), New York Life (Ню Йорк Лайф), Teachers Insurance (Тийчърс Иншуърънс), Bank of America (Банк ъф Америка), Grosvenor International (Кросвенър Интернешънъл), Citibank (Ситибанк), American Express (Американ Експрес), Fidelity Investments (Фиделити Инвестмънтс), Lend Lease (Ленд Лийс), HVB Real Estate (Ейч Ви Би Истейт) и редица други.

#Sofia Airport Center #SAC #Tishman International #кмет на София #Йорданка Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Имоти
Последно от Имоти

Всички новини от Имоти »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници