Борисов: И сега даваме оръжие на Украйна, но задкулисно (ВИДЕО)

Борисов: И сега даваме оръжие на Украйна, но задкулисно (ВИДЕО)
A A+ A++ A

България незабавно трябва да направи това, което целият демократичен свят направи. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод въпроса за предоставянето на военна помощ за Украйна.

„Ние и сега даваме много оръжия. Но задкулисно, тайно в разрез с всичко, което обещаваха от „Продължаваме Промяната", коментира още Борисов. „В българския парламент сега може да мине това – от нас имат 60 депутати, приблизително 30 от ДПС, от ИТН, от „Демократична България”, каза Борисов.

„Изнасяме в пъти повече оръжие от февруари насам. Оръжейните ни заводи работят на макс. Точно продукцията, която използват в Украйна. Ние им даваме оръжие. Неслучайно БСП мълчат, това стана с техен подпис. Това е двуличие и те трябва да си отидат”, каза Борисов.

„Президентът Зеленски ясно каза – да отиват само тези, които имат какво да му помогнат, а не за сълзливи селфита”, каза Борисов по повод вероятното пътуване на българска делегация до Киев.

Запитан за това дали държавата върви към предсрочни избори, Борисов каза: „Това е най-правилно”.

„Лошо е да има такова некадърно управление”, каза още лидерът на ГЕРБ. Той обаче отказа да каже дали партията му ще иска вот на недоверие. 

Обраха народа, направи още извод бившият премиер за сегашната власт. Борисов се аргументира с галопиращата инфлация, като посочи, че: "по наше време" едно цяло агне е струвало между 120 и 130 лева, а сега надхвърлило 360.

"В петък, когато българските жени преди се криеха да минат под масата, го направихме неработен ден. И това църквата го оцени, защото хората могат да направят всичко необходимо. Но на днешния свят ден да се замислим какво са правили на Господ - карали са го сам да си носи Кръста, мушили са го с тръни, пирони.

Толкова мъки! Приятелите му го предали за 30 сребърника... Така че всичко е Божа работа. И както е винаги, както започва и владиката, който казва: "Да внимаваме".

Те не внимават. А Господ е казал: "Не крадете"", коментира Борисов по отношение на управляващите.

Снимка: Стоп кадър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"