В САЩ регистрираха случаи на непознато чернодробно заболяване

В САЩ регистрираха случаи на непознато чернодробно заболяване
A A+ A++ A

Здравните власти в Съединените щати съобщават за случаи на ново чернодробно заболяване, регистрирано преди това във Великобритания и още няколко европейски страни. При него не са открити обичайните вируси, които причиняват инфекциозен хепатит.

В САЩ необичайното чернодробно заболяване е регистрирано най-напред в щата Алабама, където са установени девет случая при деца на възраст от 1 до 6 години, но вече има съобщения и за два случая в щата Северна Каролина.

До момента  не е ясен причинителят, но предположенията  са, че това е  аденовирус. Някои от децата са дали положителни тестове за коронавирус, но от Световната здравна организация заявяват, че е необходим генетичен анализ на вируса, за да се определи дали има някаква връзка с тези  случаи.

Според специалистите аденовирусите са десетки разновидности и някои от тях предизвикват симптоми подобни на настинка, треска, възпалено гърло.

Според американските здравни власти 9-те деца от Алабама са изследвани и са дали положителна проба за аденовирус. Сега се проучва конкретна версия на този вирус - аденовирус 41.

Служителите от общественото здравеопазване изключват възможна връзка  между заболяването и ваксините срещу Covid-19, като подчертават, че нито едно от заболелите деца не е било ваксинирано.

Източник: БНР

Снимка: kellyscollections.blogspot.com

#САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"