US войници с поздрав за Великден от полигона Ново село (ВИДЕО)

US войници с поздрав за Великден от полигона Ново село (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Празничен поздрав по повод Великден отправиха нашите съюзници и партньори от НАТО. Това съобщава на страницата си във Фейсбук българското Министерство на отбраната. 

Оттам се разпространява и видео, от което става ясно, че американски военнослужещи от рота "Страйкър" отбелязват Великден на учебния полигон в Ново село. На кадрите двама военни поздравяват за Възкресение Христово и се сборват с яйца.

Само преди дни американската рота с бронирани машини "Страйкър" бе част от демонстрацията на многонационалната група на НАТО, която ще бъде установена и разгърната в България. Обявената първоначална като изцяло българска бойна група проведе първото си публично учение на полигона Ново село. В нея участваха бронираните машини "Страйкър" на американската рота и МТЛБ (многоцелеви лек верижен бронетранспортьор) на нашия 42-ри механизиран батальон от Сухопътните войски. 

Т.нар.българска батальонна бойна група бе одобрена преди месец от НАТО като структура на Алианса на Източния фланг. Вече е ясно, че в нея ще участват сили на САЩ, Великобритания и Албания. Продължават разговорите с Италия, която ще е рамкова и водеща страна, като се очаква именно италианските военни да са с най-голяма част - поне 500 души.

Към моменто обаче батальонната група е в състав само от 150 американски войници от ротата с машините "Страйкър" и от български военни от 42-механизиран батальон. Именно от тази част бяха основно хората, които участваха в мисията на НАТО в Афганистан.  

Източник: "Сега"

Снимка: Стоп кадър

#американски войници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"