Христо Грозев: Русия е загубила 90% от най-добрите си парашутисти

Христо Грозев: Русия е загубила 90% от най-добрите си парашутисти
A A+ A++ A
Още на първия етап от войната в Украйна Русия загуби 90% от най-добрите си парашутисти - най-качествената и важна част от армията. Също така на страната-агресор са останали само 30% високоточни ракети спрямо периода преди 24 февруари. Това разкри журналистът Христо Грозев от разследващия сайт Bellingcat пред Украiна 24.

В същото време той поясни, че Руската федерация е в състояние самостоятелно да произвежда високоточни ракети, но отнема около месец.

„През първата част на войната в Украйна Русия загуби 90% от най-добрите си парашутисти. Това е най-качествената и важна съществена част от армията, без която е просто невъзможно да се завладеят ключови инфраструктурни съоръжения и столицата. Тогава беше загубена втората част от големия ешелон - наемници - хора, които не само провеждаха ученията, но и участваха в истинската война. Някъде около 4000 са убити", разкри Грозев.

Освен това той уточни, че в Русия са останали около 30-40 души, които са способни да управляват гореспоменатите високоточни ракети.

Според журналиста случаите на дезертьорство и отказ от участие във войната са зачестили в Руската федерация, а ако бъде въведена обща мобилизация, страната ще се сблъска и с повишено социално напрежение.

 

Превод и редакция от Украina 24: Фрог нюз

 

#Христо Грозев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Мнения
Последно от Мнения

Всички новини от Мнения »