Петков разкри кога отива в Украйна и как ще стигне делегацията до Киев

Петков разкри кога отива в Украйна и как ще стигне делегацията до Киев
A A+ A++ A

Министър-председателят Кирил Петков даде подробности пред bTV за предстоящото си посещение в Украйна. Той направи това в Царево, където снощи посрещна Възкресение Христово.

„Към Киев очакваме да тръгнем в сряда, като там пътуванията са малко по-специални, защото е война. Ще ходим до Полша и оттам не бих казал точно маршрута, но има специална подготовка да пътуваме през нощта и да стигнем до столицата“, обясни премиерът.

„Първо, ще си предадем каските и жилетките, които сме обещали от Министерския съвет. Малка или голяма – това е помощ. Второ, коалицията трябва заедно да покаже подкрепа за Украйна. Бидейки там, това е символика. Неслучайно и другите лидери отидоха там, защото едно е да се говори по Фейсбук, а друго да се мине през военната територия, да се стигне до Киев и да се покаже на украинското правителство, че сме с тях. Трето, ще продължим да обсъждаме и въпроса как е възможно нашият кораб от Черноморск да се върне обратно“, каза още Петков.

Не на последно място целта е да се излезе с едно общо съобщение на коалицията.

„Да чуем какви са техните реални нужди, защото имам чувството, че всеки говори военна или невоенна помощ. Но хората там имат реални нужди, време е да влезем в детайла от какво имат нужда и какво България може да даде“, поясни Кирил Петков.

„Аз лично бих се радвал да дадем военна помощ за Украйна, но като премиер моята първа задача е да направим така тази коалиция да излезе с една обща позиция“, завърши възпитаникът на Харвард.

 

 

#Кирил Петков #Киев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"