Фюри след нокаута: Имам "яйцата" на Кинг Конг, сърцето на лъв и мисленето на Магьосника от Оз

Фюри след нокаута: Имам "яйцата" на Кинг Конг, сърцето на лъв и мисленето на Магьосника от Оз
A A+ A++ A

Великият и непобедим Тайсън Фюри нокаутира Дилиан Уайт и обяви, че се оттегля от бокса. Той обяви, че не се интересува от реванша между Усик и Джошуа.

Фюри даде 30-минутна пресконференция след края на мача и изброи всичките си титли на професионалния бокс.

„Дори днес да не беше нокаут, а решение след 12 рунда, бих се радвал. За мен винаги е важно да побеждавам. През последните години моят екип и аз открихме, че мога да нокаутирам всеки друг тежка категория. Мога да използвам теглото си. Никога не съм мислил за това преди, защото имах този неуловим стил, гмуркания и подхлъзвания. Но силата и тежестта ми изплатиха дивиденти в последните битки. С Деонтей Уайлдър например може да го преборите в 12 рунда, а той с един удар да ви свали на пода. Радвам се за Дилън Уайт, направи милиони долари днес. Той не се биеше с добър шампион, а с легенда. Аз съм човек, който има "яйцата" на Кинг Конг, сърцето на лъв и мисленето на Магьосника от Оз“, каза Фюри.

„Преди третия двубой с Уайлдър стояхме със съпругата ми Парис в къщата във Вегас и ѝ казах: „Това е последната ми битка, скъпа. Не мога повече да правя това“. Тя отговори: „Радвам се да го чуя. Нека този мач ти е последен“. След мача застанах под душа и си казах: „Абсолютно, това е за последен път. Няма да има повече битки“. Тогава ми се обади Франк и каза, че можем да направим битка за завръщане на Уембли. Казах на Парис, че трябва да приема друго предизвикателство, трябва да мина през целия този шум отново. Сега приключвам и искам да завърша като втория световен шампион в тежка категория в историята, след Роки Марчиано и да си тръгна непобеден. Не изключвам участието си в демонстративни мачове. Франсис Нгану беше тук днес, той е в моя списък с кандидати, можем да направим хибриден бой – боксови ръкавици, ръкавици на UFC, клетка, ринг. Той е чудовище, аз съм чудовище“, заяви Фюри.

„Усик - Джошуа? Който спечели, ще спечели. Успех и на двете момчета, надявам се да се подготвят добре и да направятг шоу на феновете. Що се отнася до резултата, както каза Кларк Гейбъл: "Просто не ме интересува." Така че просто не ме интересува кой ще спечели. Това не е моя работа. Винаги съм се гордял, че никога не се бъркам в чуждите работи“, допълни Фюри.

#Тайсън Фюри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"