Бойко и Вежди черпиха Де Ниро и Траволта с чушки и шопска салата

Бойко и Вежди черпиха Де Ниро и Траволта с чушки и шопска салата
Премиерът Бойко Борисов и културният министър Вежди Рашидов дадоха работна вечеря в чест на холивудските звезди Робърт де Ниро и Джон Траволта, които в момента са в София за снимките на филма Killing Season. Снимка: Министерство на културата
A A+ A++ A

Холивудските звезди Робърт де Ниро и Джон Траволта, които снимат филма Killing Season в София, били гости на премиера Бойко Борисов и на министъра на културата Вежди Рашидов късно в сряда.

В прессъобщение от Министерството на културата (МК) информират за вечерята с кинозвездите, които освен че опитали заедно с премиера шопска салата и печени чушки, получили в дар документалния филм „Вежди“ и разбрали за новите музеи на България.

Разговорите започнаха не по темата кино, защото Робърт де Ниро и Траволта вече много добре знаеха, че Вежди Рашидов е известен скулптор, гласи съобщението на културното ведомство.

„Тъй като и родителите на Робърт де Ниро са художници, големият холивудски актьор показа на министър Вежди Рашидов снимки на скулптури на баща си. Министър Рашидов пък му показа снимки от отчета на Министерството на културата, като му разказа за новите музеи на България. Тъй като Робърт де Ниро се интересува живо от изкуствоq и по-специално от скулптура, Вежди Рашидов му подари документалния филм „Вежди“, дело на режисьора Васил Минчев. Де Ниро се поинтересува дали филмът е дублиран и когато разбра, че има английски субтитри, обеща, че непременно ще го гледа“, посочват още от МК.

Министър Рашидов изрази надежда, че за краткия престой в България Де Ниро и Траволта са я харесали и ще се върнат за по-дълго време с нови проекти, в които да участват много български професионалисти, се казва още в съобщението.

Двамата холивудски актьори опитаха традиционни български печени чушки, вариант на шопска салата, както и избрана селекция български вина, допълват от Министерството на културата.

#Робърт де Ниро #Джон Траволта #Бойко Борисов #премиер #Вежди Рашидов #министър на културата #София #България #Killing Season #Министерството на културата #МК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »