Заради бежанския натиск: МВР изпраща и конна полиция на границата

Заради  бежанския натиск: МВР изпраща и конна полиция на границата
A A+ A++ A

МВР изпраща конна полиция на границата. Задачата на униформените ще бъде да патрулират в труднодостъпни местности, където няма как да мине автомобил. Това обявиха от Специализирани полицейски сили пред „Телеграф“.

В момента животните и ездачите им патрулират в парковете, както и по време на футболни мачове за борба с безредиците.

Полицаите с конете ще патрулират съвместно с гранични ченгета и военни, които също са включени в подсилващите екипи. Както „Телеграф“ писа, натискът на границата е скочил двойно и по 200 бежанци на денонощие успяват да влязат нелегално у нас. Целта им не е да стоят в България, а да преминат към държави от Западна Европа, най-вече Германия и Франция. Конните полицаи ще могат да дебнат за нарушители на браздата в райони, където няма как да мине джип или камион, обясниха от СПС. Само преди около две седмици вонен камион се обърна в района на българско-турската граница, двама мигранти загинаха, други десет бяха ранени.

Заради усложнената обстановка и затоплянето, когато се очаква натискът да скочи още, 150 бойци от Сухопътни войски също бяха командировани на браздата. Те са на място вече с 20 камиона, джип и дори рейс, заявиха от Министерството на отбраната. Военните провеждат съвместни патрули със служители на Гранична полиция в районите на Малко Търново, Граматиково, Звездец, Болярово, където ситуацията е най-динамична.

снимка: МВР

 

#МВР #бежански натиск #конна полиция #граница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »