Петков: Плевен е във фалит

Петков: Плевен е във фалит
Румен Петков (вдясно) с друг бивш вътрешен министър Георги Петканов в СУ „Климент Охридски“ през юли 2011 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Община Плевен е в практически фалит и положението е повече от драматично.

Това заяви депутатът от „Коалиция за България“ Румен Петков в интервю за агенция „Фокус“.

„Първо, изключителна злоупотреба с власт от страна на бившия кмет на града г-н Зеленогорски“, изброи Петков причините за влошеното финансово състояние на Плевен.

„За 12 години аз оставих в администрацията 130 човека. За 12 години той я е удвоил, тя е практически около 250 човека. Това означава неимоверни разходи на фонд „Работна заплата“ на фона на общото състояние на бюджета“, обясни той.

„Това означава грубо погазване на нормативните уредби, защото всички правителства от 1990 г. насам са предприемали мерки, свързани със съкращаване на държавната и общинската администрация, тоест - грубо несъобразяване с нормативната уредба“, добави Петков.

„И това означава водене на една политика, която е освен за лични облаги и за такъв тип нехигиенична подкрепа – персонално за кмета, не за политика, не за действия в интерес на жителите на плевенската община. Това е ярък израз на един начин на мислене, който трябва да бъде изкоренен от Плевен“, категоричен беше депутатът.

По думите на Петков друга причина за тежкото състояние на Община Плевен е състоянието на общинската икономика.

„Два пъти беше фалирана плевенската автогара. Там очевидно има тежки корупционни практики. Кметът трябва по най-бързия начин да направи една експертна оценка и да бъде предадена цялата ситуация на прокуратурата“, подчерта народният представител.

Според него управлението на общинските фирми е водено изцяло на корупционна основа, според информацията, с която разполага БСП в Плевен.

#Плевен #Румен Петков #фалит #Зеленогорски #кмет #БСП #Коалиция за България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »