Украински товарен самолет кацна във Варна

Украински товарен самолет кацна във Варна
A A+ A++ A

Товарен самолет от Украйна е кацнал на летище Варна. Това показват данните от сайта FlightRadar24, който се използва за проследяване на публични полети. Машината е Антонов Ан-12 - четиримоторен турбовитлов транспортен самолет, проектиран в Съветския съюз.

Той е свързан с компанията Motor Sich. Справката в Wikipedia, показва, че тя е един от най-големите производители на двигатели за самолети и хеликоптери в света. Ситуирана в Запорожие, тя е и единственото предприятие в Украйна, което произвежда двигатели за самолети и хеликоптери, както и индустриални газотурбинни инсталации.

Самолетът е пристигнал у нас от полския град Жешов. Към момента няма официална информация от летищните власти за целта на полета.

Вчера в свое изказване пред журналисти в Народното събрание, лидерът на "Възражане" заяви, че "България изнася огромно количество оръжие за Украйна". Костадин Костадинов дори посочи, че същият модел самолет трябва да излети от варненското летище.

"Тази вечер (бел.ред сряда) от летище Варна ще излети отново украински АН-12 за Полша. В момента пред "Дунарит" има колона от украински тирове, които доколкото зная товарят тротил. Вчера от "Арсенал" също са товарени огромни количества оръжия", посочи Костадинов.

Toва се случи на фона на посещението у нас на външният министър на Украйна Дмитро Кулеба, напомня Дарик.

#Варна #кацна #оръжие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »