Проф. Слатински: България се изложи безпрецедентно, съществуването й е под въпрос

Проф. Слатински: България се изложи безпрецедентно, съществуването й е под въпрос
A A+ A++ A

Професор Николай Слатински - уважаван преподавател, политически анализатор и специалист по Украйна (където завършва висше образование), изрази мнение, че България тотално се е опозорила като отказва да помогне с оръжия на Украйна. Той стига и по-далеч и счита, че буквално съществуването на страната ни е под голяма въпросителна:

ЕТО КАКВО НАПИСА НИКОЛАЙ СЛАТИНСКИ:

Само за два дни България се изложи по безпрецедентен начин!

Тя се опозори толкова недопустимо...

При целия скепсис по отношение на това, какво представляваме като държава, падението на институциите ни надмина всички опасения и песимистични очаквания.

Видяхме истинските лица на ключови фактори в управлението - от държавния глава и до последния депутат на БZП.

За низостта на бившия служебен премиер дори нямам каквито и да било думи, по-слаби от омерзение.

Не бива да имаме никакви илюзии - рашистката война решава съдбата не само на Украйна, тя решава и съдбата на България. Ако Адолф Путин и неговите хунски орди случайно победят, то пряк, директен, непосредствен и логичен резултат от тази мордорска победа ще бъде радикалното външнополитическо преориентиране на България - излизане от НАТО и ЕС и превръщане във втора БеларуZ - гном-сателит на РуZия, задунайска губерния, неавтономна територия под контрола на Кремъл, санитарен кордон, управляван от нискочели прокремълски фанатици. Премиерът е готов - дучето на Израждане. А президентът е от ясен, по-ясен - Янев (сегашният президент не бива да си има илюзии, че ще го оставят, той ще отиде в миманса като Първанов - употребен и изхвърлен безпощадно).

Именно надеждите, че Адолф Путин и орките му ще пречупят гръбнака на Украйна, кара всички властови путинофили у нас да протакат, да саботират решенията за каквато и да е помощ на Украйна, да лицемерят, да мобилизират тролове, да се сдушват с Митрофанова, да хулят украинските бежанци. Те имат огромен залог в евентуалната победа на рашистите - превземането на цялата власт в България и преориентиране на държавата ни в евразийска посока.

Само онзи, който не разбира, че в Украйна се решава И съдбата на България, той може да продължава да е коалиционен партньор с путинофилската БZП.

България е в опасност! Това е рървата реална, злокобна, екзистенциална и непосредствена опасност за нейното съществуване от времето, когато Тодор Живков искаше да я превърне в 16-а република на СССР.

#Николай Слатински

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"