Захарова разказа за евакуацията на българските моряци от "Царевна"

Захарова разказа за евакуацията на българските моряци от "Царевна"
A A+ A++ A

Говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова изрази задоволство от успешното евакуиране на част от екипажа на българския кораб “Царевна”. На редовния си седмичен брифинг тя каза, че моряците са били изведени от пристанището в Мариупол с общите усилия на донецката народна милиция и руските въоръжени сили.

"Моряците, сред които 14 граждани на България и един на Украйна, бяха изведени до Донецк. Там получиха необходимото съдействие от местните власти. Бяха настатени в хотел, осигурена им беше храна. Оттам членовете на екипажа бяха доставени на територията на Руската федерация, откъдето да излетят за родината си", разказа Захарова.

Тя добави, че Русия спешно е издала разрешение за български хуманитарен полет по маршрута София-Сочи-Варна, с който моряците да се приберат при роднините си:

"Радваме се на благополучната развръзка на тази тревожна история. От самото начало на руската специална операция за защита на мирното население в Донбас евакуирането на чуждестранни граждани от зоната на бойните действия беше и остава един от приоритетите на руската страна".

Източник: БНР

Снимка: Стоп кадър/НОВА

#Мария Захарова #евакуация #български моряци #кораб Царевна #Мариупол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »