Велика сряда - денят, в който Юда предава Христос

Велика сряда - денят, в който Юда предава Христос
A A+ A++ A

Днес е Велика сряда - денят от Страстната седмица, посветен на строг пост, в който църквата припомня за предателството на Юда и призовава към покаяние.

Днес църквата напомня за ценното миро, пролято върху главата на Христос от разкаяла се грешница. Жената успяла да влезе в дома на Симон Прокажени, където бил Христос с учениците си. Тя носела алабастрен съд с миро, за да засвидетелства почитта си към него. В бързината да не ѝ се пречи на доброто намерение тя счупила съда, по-лесно да се разлее мирото. Някои от апостолите възроптали, че е било по-добре мирото да се продаде и парите да се раздадат на бедните. Но Христос отвърнал да не я смущават, защото помазвайки го, тя го подготвя за погребението му, а усърдието ѝ ще се разгласи по цял свят.

В същия ден си припомняме и решението на Синедриона да осъди Иисус Христос. В същия ден било извършено и най-голямото предателство - Юда Искариот, един от учениците на Иисус, отишъл при юдейските първенци от Синедриона и се уговорил с тях да им го предаде срещу тридесет сребърника.

#Велика Сряда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници