ЕК планира индустриална революция в Европа

ЕК планира индустриална революция в Европа
Еврокомисарят по промишлеността и предприемачеството Антонио Таяни отчете като грешка опита на европейските институции да поставят акцента в икономиката върху секторите на финансите и услугите. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Европейската комисия представи планове за революция в индустриализацията на Европа и подсилването на икономическия растеж.

„Нашата цел е индустрията да представлява 20% от БВП в Европейския съюз през 2020 г., в сравнение със сегашните 16,6%," обяви еврокомисарят по промишлеността и предприемачеството Антонио Таяни, цитиран от АФП и „Дневник".

Той отчете като грешка опита на европейските институции да поставят акцента в икономиката върху секторите на финансите и услугите и посочи, че ЕК трябва да убеди правителствата да обърнат тенденцията към промишлеността.

Антонио Таяни призна, че Брюксел може да съветва, но не и да налага позицията си.

Въпросът ще бъде обсъден по време на разговори между министрите на промишлеността в Люксембург в четвъртък.

Целта на предложението е насочване на инвестициите към ключови сектори като усъвършенстване на производствени технологии за екологично чисто производство, пазарите за продукти на биологична основа, устойчивата промишлена политика, строителството и суровините, екологично чистите превозни и плавателни средства и интелигентните електроенергийни мрежи.

#Антонио Таяни #еврокомисар #промишленост #предприемачество #икономически растеж #финанси #услуги

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"