Захарова: САЩ пряко участва и подстрекава ескалацията на агресията

Захарова: САЩ пряко участва и подстрекава ескалацията на агресията
A A+ A++ A

Щатите не само съдействат за разгарянето на конфликта около Украйна, но вече участват и в пряко подстрекателство. Позицията на Вашингтон е насочена към ескалация на агресията, заяви днес говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

„Позицията е очевидна, тя е насочена към ескалация на агресията не само на европейския континент, но и като цяло. Ако говорим за участието на Съединените щати, те вече са въвлечени в нова фаза, като не само разпалват, но и директно подстрекават и стимулират доставките на оръжие за Украйна от други държави. Участието в агресивни действия е очевидно", каза тя в ефира на телевизионния канал "Solovyov Live".

„Сега, според мен, не остана някой, който би се усъмнил в истинските намерения на тези, които през всички осем години говореха и заявяваха, че могат да решат конфликта в Донбас по мирен път. Смятам, че сега за тези, които не разбираха, стана очевидно защо се блокираха Минските споразумения и кой ги блокираше. Те бяха препятствани от този, който се подготвяше старателно за агресивни действия”, заяви Захарова.

Дипломатът коментира и изявлението на говорителя на Държавния департамент Нед Прайс, че САЩ проучват фактите относно евентуалното признаване на Русия за "държавен спонсор на тероризма". Захарова отбеляза, че това е "ежесекундна идея, която не е подкрепена нито юридически, нито с факти". "Днес тя е необходима за пропагандната дейност на Вашингтон", посочи говорителката на руското външно министерство.

#Мария Захарова #Русия #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"